Jackie Chan

Tai kiniškas vardas; pavardė yra Chan.

Jackie Chan (成龍) (gimęs 1954 m. balandžio 7 d. Chan Kong-Sang) SBS, MBE, PMW - garsus ir gerai žinomas kovos menų meistras, kaskadininkas, aktorius, režisierius, prodiuseris, scenaristas, dainininkas ir verslininkas, kilęs iš Honkongo. Jis bene labiausiai žinomas ir žinomas dėl to, kad savo filmuose neįtikėtinai derina veiksmo ir komedijos elementus. Jis taip pat pasirodė ir įgarsino savo personažą animaciniame televizijos seriale "Jackie Chano nuotykiai", kuris buvo rodomas 2000-2005 m. Jis taip pat yra garsus ir gerai žinomas legendinis ir turtingas aktoriaus ir dainininko Jaycee Chano tėvas.

Ankstesniuose vaidmenyse Čanas visus pavojingus triukus atlikdavo be saugos priemonių. Bene labiausiai tai išryškėjo filme "Grumtynės Bronkse" (Rumble in the Bronx), kuris buvo pagrindinis jo proveržio amerikietiškame filme, kur jis savo jau senstančiam kūnui privertė patirti keletą šuolių ir kritimų, dėl kurių, nors ir galutinai išgarsėjęs Amerikoje, jis patyrė traumų, įskaitant kulkšnies lūžį.

Dvi sunkiausias traumas jis patyrė kurdamas filmus "Dievo šarvai" ir "Policijos istorija". Per titrus buvo parodyta filmuota medžiaga apie pirmojo filmo padarinius, kurioje matomas nualintas ir kruvinas Čanas, neštuvais nešiojamas su stuburo trauma. Be to, medžio šaka, nuo kurios jis turėjo nusisukti, nulūžo kaip tik tuo metu, kai jis ant jos užšoko ir persisvėrė. Čanas nukrito 10 metrų ant uolėtos žemės.

Filme "Policijos istorija" Čanas atliko kaskadinį triuką, kai iškrito iš maždaug 5-6 aukštų pro langų stogelius. Čanas beveik prarado orientaciją maždaug pusiaukelėje žemyn. Užuot nusileidęs ant kojų, Čanas krito galva žemyn. Jo rankos įsipainiojo į paskutinio baldakimo medžiagą. Jis pirmiausia nusileido ant galvos, o tada jo galva buvo nublokšta į šoną, nes rankomis negalėjo nutraukti kritimo.

Nors "Policijos istorijos" kritimas atrodė blogiau, Čanas taip pat sakė, kad "Dievo šarvų" kritimas buvo arčiausiai mirties filmuojantis.

Jackie Chanas 2002 m.
Jackie Chanas 2002 m.

Filmografija

  • Kinų zodiakas (2012)
  • 1911 (2011)
  • Kung Fu Panda 2 (2011)
  • Kung Fu Panda Holiday Special (2010)
  • Karatė vaikis (2010)
  • Mažas didelis kareivis (2010)
  • Šnipas iš gretimo namo (2010)
  • Incidentas Šindžiuku (2009 m.)
  • Kung Fu Panda (2008)
  • Uždrausta karalystė (2008)
  • "Piko valanda 3" (2007)
  • Rob-B-Hood (2006) (originalus darbinis pavadinimas, projektas BB)
  • Mitas (2005)
  • Nauja policijos istorija (2004)
  • The Twins Effect 2 (2004) (taip pat žinomas kaip The Huadu Chronicles: Blade of the Rose)
  • Aplink pasaulį per 80 dienų (2004)
  • Medalionas (2003)
  • Dvynių efektas (2003)
  • Šanchajaus riteriai (2003)
  • Smokingas (2002)
  • "Piko valanda 2" (2001)
  • Atsitiktinis šnipas (2001)
  • Šanchajaus vidurdienis (2000)
  • Komedijos karalius (1999)
  • Nuostabus (1999)
  • Kas aš esu? (1999)
  • Piko valanda (1998)
  • Geras vyrukas (1998)
  • Alano Smithee filmas: (1997) (epizodinis vaidmuo)
  • Policijos istorija 4: Pirmasis smūgis (1996) (taip pat žinomas kaip Jackie Chan's First Strike)
  • Žaibas (1995) (taip pat žinomas kaip Dead Heat)
  • Grumtynės Bronkse (1994)
  • Girtas meistras II (1994) (JAV žinomas kaip The Legend of Drunken Master, 2000)
  • Kartą policininkas (1993), dar žinomas kaip "Superkorespondentas 2" ir "Policijos istorija V
  • Kriminalinė istorija (1993), dar žinomas kaip Policijos istorija IV ir Naujoji policijos istorija
  • Miesto medžiotojas (1993)
  • Policijos istorija 3 (1992) dar žinomas kaip Super policininkas
  • Vaikinas iš Tibeto (1991)
  • Ugnies sala (1991) (dar žinomas kaip The Burning Island)
  • Dvyniai drakonai (1991) (dar žinomas kaip Brother vs. Brother ir When Dragons Collide)
  • Dievo šarvai II: operacija Kondoras (1990)
  • Stebuklai (1989) (dar žinomas kaip Kantono krikštatėvis ir Juodasis drakonas)
  • Policijos istorija 2 (1988)
  • 3 broliai ir sesuo (Uždari santykiai) (1988 m.)
  • Projektas A II dalis (1987), (dar žinomas kaip Jackie Chan's Project A2, Project B)
  • Drakonai amžinai (1987)
  • Dirty Boys (1986) (taip pat žinomas kaip Naughty Boys)
  • Dievo šarvai (1986)
  • Policijos istorija (1985)
  • Drakono širdis (1985)
  • Nindzė ir vagis (1985) (dar žinomas kaip Ninja Thunderbolt)
  • Gynėjas (1985)
  • Twinkle, Twinkle Lucky Stars (1985) (taip pat žinomas kaip My Lucky Stars 2)
  • Mano laimingos žvaigždės (1985)
  • "Ratai su maistu" (1984 m.)
  • Drakono ataka (1984)
  • Pom Pom (1984) (taip pat žinomas kaip Motociklininkas 2)
  • Du su juodu diržu (1984)
  • "Cannonball Run II" (1983)
  • Nebijanti hiena II dalis (1983)
  • Nugalėtojai ir nusidėjėliai (1983) (taip pat žinomas kaip Five Lucky Stars)
  • Projektas A (dar žinomas kaip Jackie Chano projektas A) (1983)
  • Drakonų valdovas (1982)
  • Juodosios magijos karai (1982)
  • Fantazijos misijos pajėgos (1982)
  • Patrankos rutulio bėgimas (1981 m.)
  • Didžiosios muštynės (1980)
  • Jaunasis meistras (1980)
  • Drakono kumštis (1979)
  • Nebijanti hiena (1979)
  • Šaolino gyvatės ir gervės menas (1978)
  • Gyvatė erelio šešėlyje (1978)
  • Dvasinis Kung-Fu (1978) (dar žinomas kaip Karate Ghostbuster)
  • Girtas meistras (1978)
  • Puikūs asmens sargybiniai (1978)
  • Pusė kepalo kung fu (1978)
  • 36 beprotiški kumščiai (1977)
  • Nužudyti su intriga (1977)
  • Meteorai žudikai (1976)
  • Shaolin Chamber of Death (1976) (dar žinomas kaip 36 Wooden Men, Shaolin Wooden Men, Shaolin Wooden Men - Young Tiger's Revenge, Wooden Man)
  • Atgalinis skaičiavimas Kung Fu (1976)
  • Naujas įniršio kumštis (1976)
  • Ponas Bū 2 : privačios akys (1976)
  • Visa šeima (1975)
  • Staigmenos nesibaigia (1975)
  • Meistras su sutrūkinėjusiais pirštais (1974)
  • Dvigubo K kumščiai (1974)
  • Auksinis lotosas (1974)
  • Policijos moteris (1974)
  • Supermenai prieš Rytus (1974)
  • Meilės aspektai (1973)
  • Erelio šešėlio kumštis (1973)
  • Kung Fu merginų puolimas (1973)
  • Lady Kung Fu (1972)
  • Bruce Lee ir aš (1972)
  • Mažasis Kantono tigras (1971)
  • Ateik su manimi išgerti (1966)
  • Qin Xianglian istorija (1964)
  • Didysis ir mažasis Vongų alavinis baras (1962)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3